1 Ounce Goud

Beleggen in goud kunt u op diverse manieren doen, als u het budget hebt om een ounce goud te kopen dan hebt u zelfs extra mogelijkheden. In Nederland gebruiken we het metrische stelsel van maten en gewichten maar in de wereld van de beleggingen in edelmetaal is de ounce een ingeburgerd begrip. Dit komt omdat de ounce de eenheid is die gebruikt wordt om de internationale goudprijs uit te drukken. Vandaar dat u bij het kopen van 1 ounce goud heel goed op de hoogte kunt blijven van de winst die u met uw belegging maakt.
Om de prijs te bepalen van de 1 ounce goud die u aan wilt schaffen zal uw handelaar de internationale goudprijs raadplegen. Tel hierbij de bestel- en aflever kosten op en u weet wat u voor uw goud moet betalen. U hoeft echter niet altijd de website van een online handelaar te raadplegen om de prijs van 1 ounce goud te weten te komen. De internationale goudprijs wordt in dollars en euro’s uitgedrukt en deze kunt u via de media en op het internet zelf heel goed nakijken. Zodra u ziet dat de goudprijs op een niveau is gekomen dat voor u aantrekkelijk is dan kunt u snel uw bestelling online plaatsen. Nadat u uw bestelling geplaatst hebt heeft u meestal 5 dagen tijd om aan uw betalingsverplichting te voldoen, bent u niet in staat om uw betaling te maken dan zal uw bestelling vervallen. Zodra u uw 1 ounce goud hebt betaald zal de bestelling uitgevoerd worden en zal uw goud verzonden worden. Een ounce goud kopen wordt op deze manier heel eenvoudig gemaakt en ook het behalen van mooie beleggingsresultaten ligt hiermee binnen ieders handbereik.
1 ounce goud kopen kan op meerdere manieren, u kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om gouden munten te kopen. Buitenlandse gouden munten worden meestal in uitvoeringen van een ounce geslagen en sommige soorten ook in delen van een ounce. Denkt u hierbij aan de Canadese Gold Maple Leaf die verkrijgbaar is in een halve ounce, een kwart, een tiende ounce en een twintigste ounce. Maar ook de Australische Gold Nugget kunt u in deze gewichten kopen en in gewichten van 2 ounce, 10 ounce en zelfs een kilo goud. De Zuid Afrikaanse Krugerrand is uitsluitend verkrijgbaar in één uitvoering van een legering van kopen en 1 ounce goud. Een ounce goud kopen biedt u op deze manier een heleboel mogelijkheden om een mooie beleggingsportefeuille op te bouwen die u niet alleen veel winst op kan leveren maar die u ook heel mooi uit kunt stallen terwijl deze in waarde toe neemt.
U kunt ook een goudbaar van 1 ounce kopen, de meeste handelaren bieden u zowel de mogelijkheid om goudbaren alsook munten aan te schaffen. Bij een goudbaar van 1 ounce kopen moet u natuurlijk wel opletten dat u een certificaat van echtheid meegeleverd krijgt of dat u op een andere manier gegarandeerd wordt dat het ook echt goud is wat er blinkt. De handelaar die u op deze website vindt zal u deze garantie zeker geven. Een goudbaar van 1 ounce kopen waarop u een merkteken van Umicore aan treft is bijvoorbeeld een garantie dat u echte waar koopt. Elke fabrikant van goudbaren heeft eigen goudmerken en de meesten verstrekken ook een certificaat van echtheid.12
Het voordeel van een hoeveelheid van 1 ounce goud kopen is ook dat de bestel- en afleverkosten verdeeld kunnen worden over een grotere hoeveelheid goud. Hierdoor gaan de bijkomende kosten per gram naar beneden en maakt u sneller winst. U zult bij al uw aankopen ook rekening moeten houden met de opslag van uw beleggingsgoud. Als u er voor kiest om uw goud thuis te bewaren zorgt u dan voor een goede kluis, als u deze nog niet hebt en hier in wilt investeren is het verstandig na te kijken of uw verzekering hier extra eisen stelt aan de beveiliging van uw huis. U kunt ook bij het goud kopen 1 ounce goud bestellen en dit bewaren bij daarin gespecialiseerde bedrijven, hieraan zijn natuurlijk kosten verbonden maar het zou goedkoper uit kunnen vallen dan het investeren in een eigen kluis. Of u kiest er voor om een kluis te huren bij uw eigen bank, op deze manier hebt u toch een goede toegang tot uw goud en ligt het veilig opgeslagen.