10 Gram Goud

Beleggen in goud is weggelegd voor beleggers met vrijwel elke beurs, afhankelijk van uw budget kunt u al voor vrij kleine bedragen goud kopen en daarmee mooie resultaten behalen. Als u uw goud op wilt laten sturen om zelf uw fysieke goud te bewaren dan zult u rekening moeten houden met de kosten die voor de verzending in rekening worden gebracht. Een hoeveelheid van 10 gram goud mag u als absoluut minimum aanhouden als u uw goud wilt laten verzenden.
Het hangt natuurlijk af van de goudprijs maar 10 gram goud kan u al snel een kleine 400 euro kosten. Daarmee is 10 gram een ideaal instapgewicht omdat de kosten te overzien zijn en u natuurlijk wel van alle voordelen van het beleggen in goud kunt profiteren. Bovendien maakt het aanschaf bedrag het mogelijk om vaker bij het kopen van goud 10 gram te kiezen. Op deze wijze kunt u een aardige hoeveelheid goud bij elkaar sparen zonder dat u in één maal een kapitaal uit hoeft te geven. Het maakt natuurlijk een verschil of u tien maal een kleine 400 euro uit geeft of in één maal bijna 4000 euro.
10 gram goud kopen mag u als minimum zien in verband met de kosten voor verzending. De kosten voor verzending bestaan uit kosten voor de verpakking en administratie en uit kosten voor de verzending. De verzending geschied per aangetekende post en er zal ook een verzekering afgesloten worden voor de verzending. De verzendkosten komen daarmee gemiddeld op 10 euro en dit zult u dus bij de aanschafprijs van uw 10 gram goud op moeten tellen. Als u dus minder dan 10 gram besteld zijn de bijkomende kosten per gram zo hoog dat het niet lonend meer is om uw aanschaf te laten verzenden. Er zijn ook handelaren die aanraden om 10 gram goud niet te laten verzenden omdat zij menen dat de kosten per gram goud pas vanaf 20 gram snel terug te verdienen zijn.
U kunt 10 gram goud in alleen kopen in de vorm van goudbaren. Er zijn natuurlijk ook gouden munten te koop maar die hebben over het algemeen een gewicht dat een gedeelte is afgeleid van een ounce goud. Een ounce goud is het standaard gewicht van de meeste buitenlandse beleggingsmunten. Een 10 gram goudbaar wordt speciaal vervaardigd voor de beleggingsmarkt op verzoek van een handelaar. Er zijn meerdere bedrijven die zich met de productie van de 10 gram goudbaar bezig houden en één van de bekendste is Umicore. Een goudbaar van Umicore is te herkennen aan het unieke hologram dat op de goudbaar gedrukt is en het serienummer. Dit serienummer komt overeen met een certificaat en uw handelaar zal dit certificaat meeleveren met uw bestelling. In tegenstelling tot gouden munten waarvan de echtheid eenvoudig vast te stellen is, kan een 10 gram goudbaar makkelijk vervalst worden. Door het verstrekken van een certificaat van echtheid en het aanbrengen van speciale merktekens garanderen de makers van de goudbaren u dat u echt goud aan koopt van de aangegeven puurheid. Let hier dan ook goed op als u 10 gram goud aan koopt want u wilt natuurlijk geen probleem hebben bij de verkoop van uw beleggingen. 12
Zoals met elke aankoop van iets waardevols zult u op moeten letten hoe u dit gaat bewaren. Uw goudbaren van 10 gram zijn geen uitzondering op deze regel en u zult ze vast niet ergens in een keukenlade laten slingeren. De waarde van 10 gram goud is dan wel niet verschrikkelijk hoog maar deze waarde zal oplopen naarmate de goudprijs omhoog gaat. Bovendien zullen uw volgende aankopen de totale waarde doen toenemen dus u zult voor een goede opslag moeten zorgen. Het is aan te bevelen om voor het goud kopen na te denken over de opslag van u beleggingen. Als u dit thuis wilt doen dan zult u over een geschikte kluis moeten beschikken en ook zal uw verzekering eventueel verlies moeten dekken. U kunt ook overwegen om elders opslag te regelen, er zijn gespecialiseerde bedrijven die dit voor u kunnen doen en ook kan uw handelaar dit soort diensten aanbieden. Een andere mogelijkheid is het huren van een kluisje bij uw eigen bank zodat u rustig kan slapen en uw beleggingen veilig opgeborgen zijn.