100 Gram Goud

Voor de gevorderde beleggers is er de mogelijkheid om tot 100 gram goud kopen over te gaan. We zeggen hier bewust voor de gevorderde beleggers want niet iedereen heeft de mogelijkheid om ruim drie en een half duizend euro uit te geven. Het kan natuurlijk ook zijn dat u het risico te groot acht om dit bedrag aan één hoeveelheid goud uit te geven en liever uw risico wilt spreiden door te kiezen voor meerdere kleinere hoeveelheden goud kopen.
Toch zitten er voordelen aan om bij het kopen van goud 100 gram in één maal aan te kopen. Denkt u hierbij voornamelijk aan de kosten die bij het online kopen van goud in rekening gebracht worden. Door 100 gram te kopen zult u deze kosten over een groter aantal grammen uit kunnen smeren en zullen de bijkomende kosten per gram lager worden. Op deze manier hebt u de kosten die u in rekening gebracht worden bij het kopen van 100 gram goud sneller terug verdiend. Ook zult u zich moeten realiseren dat bestellingen tot een waarde van 5000 euro per aangetekende post bij u thuis bezorgd kunnen worden. Dit komt omdat het maximaal te verzekeren bedrag voor aangetekende post op 5000 euro vastgesteld is. Het is dus niet mogelijk om meerder 100 gram goudbaren in één maal te bestellen en thuis te laten afleveren. Vanwege het prijsniveau is het ook niet mogelijk om 100 gram en 50 gram samen te laten bezorgen.
Een hoeveelheid van 100 gram goud kopen is uitsluitend mogelijk in de vorm van goudbaren. Munten worden niet in dergelijke gewichten geslagen omdat er simpelweg minder vraag naar is. De enige munt die in grotere gewichten wordt geslagen in de Australische Gold Nugget maar die is alleen in gewichten van 2 ounce, 10 ounce en 1 kilo verkrijgbaar. Toch zult u deze munten niet vaak tegen komen omdat er maar weinig van geslagen zijn en ze erg populair zijn onder verzamelaars. 100 gram goudbaren worden echter speciaal vervaardigd voor de beleggingsmarkt en er zijn verschillende makers die zich hier mee bezig houden. Één van de bekendste makers is Umicore en de 100 gram goudbaren die door hun gemaakt worden zijn voorzien van een merkteken in de vorm van een hologram. Ook worden alle goudbaren die door Umicore gemaakt worden voorzien van een serienummer. Dit serienummer komt overeen met een gelijk genummerd certificaat van echtheid en uw handelaar zal u dit certificaat bij aankoop overhandigen. Er zijn meerdere fabrikanten van baren van 100 gram goud en ook deze fabrikanten leveren soms een certificaat van echtheid. In alle gevallen zullen de fabrikanten hun eigen merktekens aanbrengen en ook het gewicht van de goudbaar en de puurheid op de goudbaar aangeven. Let hier goud op als u goud in de vorm van baren aan koopt en koop alleen bij een betrouwbare handelaar.
Natuurlijk is 100 gram goud kopen nog maar het begin, voordat u tot aankoop over gaat zult u de mogelijkheid moeten hebben om uw aankoop veilig op te slaan. De veiligste manier om beleggingsgoud op te slaan is in een kluis, hierbij hebt u natuurlijk de mogelijkheid om dit in uw eigen kluis te doen of om een kluis te huren. Als u reeds een kluis hebt dan is de keuze waar u uw 100 gram goud op slaat snel gemaakt. Als u niet over een eigen kluis beschikt dan kunt u overwegen om een kluis te huren. De investering voor de installatie van een kluis en de vaak door uw verzekeringverplicht gestelde inbraakbeveiliging is zo hoog dat huren een interessante optie kan zijn. U kunt een kluis voor uw 100 gram goud huren bij bedrijven die zich daarin hebben gespecialiseerd. Deze bedrijven slaan veel waardevolle spullen op en zijn zeer goed beveiligd met de modernste systemen en 24 uur bewaking. Een andere mogelijkheid is om uw 100 gram goud op te slaan in een kluisje van uw eigen bank, ook deze kunt u vaak tegen schappelijke kosten huren. Al met al kunnen de kosten die u aan huur kwijt bent over de periode dat u uw belegging aan houdt wel eens lager uitvallen dan de kosten voor de installatie van uw eigen kluis. Het is verstandig om dit goed uit te zoeken want u kunt er wel eens veel rustiger door gaan slapen.