Goud Sparen

Er zijn mooie winsten te behalen als u in goud gaat beleggen, dit mag u zo onderhand bekend zijn. Wat u ook bekend mag zijn is dat u als u zelf uw goud wilt bewaren daar een geschikte opslag voor moet hebben. Als u hier niet in wenst te investeren dan is een goud spaarplan wellicht een optie voor u omdat u daarbij niet zelf fysiek goud hoeft te bewaren.
Wat het mooie aan het beleggen in goud is, is natuurlijk het feit dat u de inflatie ontloopt en u mooie winsten kunt maken. Als nadeel zou u aan kunnen merken dat u uw fysieke goud op zult moeten slaan en daar dus een geschikte opslag voor moet regelen. Anders dan bij een spaarplan goud kopen zult u dus een kluis moeten hebben of ergens ruimte in een kluis moeten huren. Als u geen kluis hebt dan zult u daar in moeten investeren met alle bijkomende zaken of u zult geld uit moten geven aan de huur van ruimte in een kluis. Een andere optie is goud sparen zonder dat u hierbij fysiek goud in uw bezit hebt. Bij deze optie start u dus een goud spaarplan waarbij de beheerder goud aan koopt van uw inleg. Op deze manier kunt u profiteren van de inflatie vastheid van goud en de winsten die met goud te behalen zijn.
Goud sparen kunt u doen bij veel aanbieders, de meeste banken bieden een spaarprogramma aan waarbij u een inleg kunt doen. Ook zijn er andere financiƫle instellingen die spaarplannen aan bieden, dit zijn vaak beleggingsmaatschappijen die diverse soorten beleggingen aan bieden. Ook kunt u vaak bij een handelaar in goud een spaarplan afsluiten waarbij u van specifieke voordelen kunt profiteren.
Iedereen heeft wel een spaarrekening waarop u uw geld stort als u dat niet direct nodig hebt. Het nadeel dat deze spaarrekeningen hebben is dat er nauwelijks rente betaald wordt over uw inleg. Dit betekent dus dat u vaak de inflatie over uw spaargeld nog niet eens vergoed krijgt en dat het u eigenlijk geld kost om er een spaarrekening op na te houden. Goud sparen kan in dit geval een oplossing zijn omdat u hierbij van de waardestijging van goud profiteert zonder dat u fysiek goud in uw bezit hebt en hoeft te bewaren. Om met een spaarplan goud aan te kopen hoeft u helemaal niet te doen, u maakt een storting op uw goud spaarrekening en de beheerder zal daar goud voor aan kopen. Zolang als uw geld op uw rekening blijft staan garandeert de beheerder dat er een hoeveelheid goud tegenover staat. Als u genoeg hebt van het sparen van goud of als u uw inleg op wilt nemen dan zal het goud verkocht worden en is de opbrengst, minus eventuele kosten, voor u. U kunt een goud spaarplan openen door af en toe een inleg te doen of u kunt er voor kiezen om een vast bedrag per maand in te leggen. Hierbij is het natuurlijk wel zo dat naarmate de goudprijs stijgt er steeds minder goud aangekocht kan worden voor uw inleg, uw beheerder zal u attenderen op dit feit en u aanraden uw inleg te verhogen als dit nodig is.
Indien uw handelaar ook de mogelijkheid van goud sparen aan biedt dan is dit zeker het overwegen waard. Omdat uw handelaar zelf het goud heeft om aan te kopen kan het zijn dat u aan kosten kunt besparen. Een eenvoudige manier van sparen van goud kan al zijn dat u een aantal keer 10 gram goud koopt en dit pas laat versturen als u een grotere hoeveelheid bij elkaar gespaard hebt.
Goud sparen kan u grote voordelen op leveren omdat u er veel minder omkijken naar heeft en u zich geen zorgen hoeft te maken om een hoeveelheid fysiek goud. U kunt dan de voordelen van de ontwikkeling van de goudprijs volledig benutten en de nadelen van fysiek goud ontlopen. Het feit dat u geen fysiek goud in uw bezit hebt kan echter ook een nadeel zijn, u zult moeten kunnen vertrouwen op de aanbieder van uw goud spaarplan en u zult zich goed voor moeten laten lichten over de aanbieder waarbij u overweegt een spaarplan af te sluiten.