Ounce Goud vs Zilver

Als u wilt gaan beleggen dan kunt u dat op vele manieren doen. Natuurlijk zijn er de traditionele vormen van beleggen maar die brengen een zeker risico met zich mee. Als u veiliger wilt beleggen dan kunt u ook voor goud of zilver kopen kiezen, beleggen in deze edelmetalen is namelijk vaak veel veiliger dan andere vormen van beleggen. Als klap op de vuurpijl heeft u ook nog eens een heel erg mooi stuk edelmetaal in huis in de vorm van een baar of munten, kunt u vervolgens mooi uitstallen terwijl u het in waarde ziet vermeerderen.
Voordat u een besluit neemt waar u in gaat beleggen is het goed om goud vs zilver af te wegen. Beide edelmetalen worden veelvuldig door beleggers gekozen om beleggingswinsten te maken maar bieden beide andere kansen. Als u voor het beleggen een ounce goud vs zilver gaat vergelijken dan moet u een aantal zaken bekijken. Zo zult u zich op de hoogte moeten stellen van het verloop van de goudkoers en het verloop van de koers van zilver. Zodra u deze vergelijking van goud vs zilver hebt gemaakt zult u zien dat het verloop van de goudprijs veel grilliger is dan het verloop van de koers van zilver. De koers van goud heeft vooral de afgelopen tien jaar grote sprongen gemaakt en het is slechts een kwestie van tijd totdat de zilverkoers de achterstand in gaat halen. De vergelijking van de prijs van een ounce goud vs zilver laat vanaf 2004 een stijgende lijn zien, deze stijging is echter niet zo groot als de stijging die de goudprijs doorgemaakt heeft. De door beleggers gehanteerde goud vs zilver ratio is dan ook aardig opgelopen en beleggers willen dit getal uiteindelijk naar beneden zien gaan. De goud zilver ratio geeft het verschil tussen de goudkoers en de zilver koers aan. Effectief betekend het dat u voor een ounce goud een x aantal ounce zilver kunt kopen, hoe hoger dit getal is hoe groter het verschil in prijs.
Een andere vergelijking van een ounce goud vs zilver is dan ook de aanschafprijs, de prijs van zilver is een heel stuk lager dus u krijgt meer edelmetaal voor hetzelfde bedrag in euro’s. De goud zilver ratio is illustratief voor het verschil in aanschafprijs. Toen in 1970 de prijs van goud vrijgegeven werd was de goud zilver ratio 22 en tegenwoordig staat de ratio van een ounce goud vs zilver tussen de 60 en 70. Het feit dat beleggers dit getal graag naar beneden zien gaan geeft aan dat de koers zilver nog behoorlijk door kan groeien en daar mee kansen biedt. Het belangrijkste als u een ounce goud vs zilver vergelijkt is de waarde vermeerdering die uw belegging door gaat maken. Zowel goud als zilver zal een waardevaste belegging blijken te zijn, de historische prijsontwikkeling laat u dit zien. Goud of zilver kopen is een belegging op de langere termijn, ze zullen dan altijd de inflatie over de beleggingsperiode opleveren en vrijwel altijd een mooie winst geven.
Bij het goud of zilver kopen zult u op moeten letten is welke vorm u uw belegging aan koopt. Alle aankopen van beleggingsgoud zijn in Nederland vrijgesteld van BTW, hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen het kopen van goudbaren of gouden munten. Bij zilver ligt dit anders, alleen zilveren beleggingsmunten zijn vrijgesteld van BTW terwijl u voor zilverbaren wel BTW dient te betalen. Bij de afweging van het beleggen in een ounce goud vs zilver dient u hier rekening mee te houden want uw belegging kan maar zo 19 procent duurder worden als u als particulier in zilverbaren gaat beleggen.
Naast de vergelijking van huidige en vroegere prijzen van een ounce goud vs zilver zult u ook naar het fysieke edelmetaal moeten kijken. Het verschil in prijs zorgt er voor dat u voor hetzelfde bedrag in euro’s veel meer zilver aan koopt dan goud. Bovendien is het soortelijk gewicht van een ounce goud vs zilver ook bijna twee maal zo hoog dus zal zilver meer plaats in nemen dan goud. Dit zorgt er voor dat u er rekening mee moet houden dat de opslag van uw zilver beleggingen veel meer ruimte in beslag gaat nemen dan de opslag van gouden beleggingen.